Olympic Moves succesvol!

08-04-2022

Het Praedinius is druk geweest met de voorronden van de Olympic Moves. Dit is de schoolsportcompetitie waarvan de uiteindelijke finales gehouden worden op Papendal!

We doen mee met veel teams en sporten:

Woensdag voetbalden de Jongens klas 1-2 en de Jongens klas 3-4 in Winsum. De boys van klas 1-2 wisten geen wedstrijden te winnen, maar gingen wel naar huis met de belangrijkste prijs: de Fairplay-award!

De heren uit klas 3-4 haalden net niet de finale van de dag. Maar ook hier vonden we de beleving en de inzet belangrijker dan het resultaat.

Floorbal (zaalhockey) meiden klas 1-2 gingen aan de bak in de ACLO in Groningen. In hun poule van 5 werden ze op het nippertje 3e, waardoor ze niet de halve finales van de dag haalden. Ze speelden leuk en ook hier was de ontwikkeling in een paar wedstrijden mooi om te zien.

De voetbalmeiden uit klas 3-4 werd gevormd door meiden uit klas 3 en een enkele uit klas 2. Op donderdag wonnen we de playoff-wedstrijd met 3-1 van het Willem Lodewijk Gymnsasium, waardoor we vrijdag in Leek aan mochten treden tegen scholen uit Leek, Veendam en Enschede. De eerste wedstrijd verloren we onterecht, we speelden zeker beter. De ploeg die uiteindelijk doorgaat naar Papendal was een jaartje ouder en gewoon een slagje beter. De laatste wedstrijd beten we goed van ons af en haalden we een gelijk spel. De zin om volgend jaar met dit team weer mee te doen is flink aangewakkerd.

De volleybalsters uit klas 3-4 bestond uit enkel meiden uit klas 3 en 2! In onze eigen gymzaal speelden ze tegen het Gomarus en het Willem Lodelijk. Het Gomarus was een tandje te sterk en een jaartje ouder. Onze meiden speelden zich dapper en goed naar een tweede plaats, net niet genoeg voor de finales. Ook voor deze meiden liggen er mooie kansen volgend jaar.

Donderdag organiseerden we zelf de regiofinales Basketbal van Jongens klas 2-3. Er kwamen 4 scholen op bezoek. In 2 uur tijd speelden we Streetball, op halve velden 3 tegen 3. Ons team bestond uit 4 jongens en een dame uit klas 2. Dus ook dit team kan komend jaar weer aantreden. Graag zelfs, want ze werden nipt 2e. De wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar, het Augustinus, ging nipt met 13-14 verloren. Ook dank aan de scheidsrechters uit klas 6 en coach Hannes uit klas 4.

De laatste voorronde was de Veldloop meiden klas 1-6 in Bolsward. Op de plaatselijke manege was een handig parcours uitgezet van 3080 meter. Ons team finishte als 2e, 3e, 4e, 5e en 6e en behaalden daarmee de 1e plaats van de schoolteams. Op 10 juni mogen de meiden dus aan gaan treden in de landelijke finale op Papendal!!! Gefeliciteerd meiden!!!!

Al met al super om lekker te sporten met al deze fanatiekelingen.
eerst op naar Papendal voor de Veldloop, dan op naar volgend jaar!